TIPS & TRICKS

Mosgroei buitengevel

START JE MET BUITENSCHILDERWERKEN?

Tips voor een goede voorbereiding met Polyfilla Pro 

Of je nu een ervaren schilder bent of niet, uitstekend werk kan enkel geleverd worden wanneer de ondergrond goed voorbereid is. Hieronder enkele tips over hoe je dit kan aanpakken met het Polyfilla Pro gamma aan voorbereidingsproducten.

WELKE SPOUWMUREN KOMEN IN AANMERKING VOOR SCHILDERWERKEN?

Is je volgende buitenproject een gevel waar in de spouw na-isolatie is geïnjecteerd of een gevel met na-isolatie van het buitenblad waarop sierpleister is aangebracht? Lees dan even volgend artikel, want alles draait er dan rond om mogelijke problemen met de vochthuishouding in het binnen- en buitenblad van het gebouw te vermijden

HOE GA IK AAN DE SLAG BIJ SCHILDEREN VAN BETON BUITEN?

Een ondergrond in beton vraagt een specifieke aanpak. Waar moet je rekening mee houden? Welk verfsysteem pas je het beste toe? 

Verzinkt staal

HOE OMGAAN MET THERMISCH VERZINKT STAAL?

Wat is thermisch verzinkt staal, wat zijn de mogelijke problemen en welk Trimetal verfsystemen gebruik je best.

WAT TE DOEN BIJ VERVUILDE CEMENTHOUDENDE STEEN?

Misschien komt dit je bekend voor: je gaat werk opnemen en komt voor een ondergrond te staan waarvan je je afvraagt; ‘Hoe ga ik dit behandelen en schilderen?’ De meest voorkomende moeilijke ondergrond zetten we graag in de verf in dit “Typische Tip” artikel.

WAAR LET JE BEST OP BIJ VLOERVERF

Schilderen of herschilderen van vloeren is voor vele schilders geen dagelijkse job, we helpen je graag op weg met enkele praktische richtlijnen. Zo is een goede voorbehandeling en de juiste laagdikte cruciaal voor ’n geslaagd project.

VERFSYSTEEM MET KALEI-EFFECT

Voordelen van verfsysteem met kalei-effect

Wenst je klant graag een onderhoudsvrije afwerking mét de look van kalei op zijn of haar buitengevel? Overweeg dan zeker een verfsysteem met kalei-effect.

Polyfilla Pro

DE JUISTE LAAGDIKTE KIEZEN

Tips en tricks omtrent laagdiktes

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker, zo ook in de verfwereld. Het is de bedoeling dat de verffilm zo lang mogelijk mooi en intact blijft. Los van de intrinsieke kwaliteiten van de verf wordt de duurzaamheid grotendeels beïnvloed door de droge laagdikte van de verf. We mogen hierbij stellen dat hoe dikker de droge verffilm, hoe duurzamer en hoe langer we onderhoudsbewerking kunnen uitstellen. De Trimetal experts helpen je graag verder met enkele tips rond de perfecte laagdikte. 

HOE START JE MET VERSPUITEN VAN MUURVERF?

Ben jij al een fervente aanhanger van spuitapplicatie of heb je nog ondersteuning nodig? De Trimetal experts helpen je graag op weg met enkele praktische tips of met ondersteuning tijdens de opstart op je werf.

PLAN VAN AANPAK BIJ CREPI GEVELS

Tips en aandachtspunten voor schilderwerken op vervuilde crepi gevels

Op veel gevels of geveldelen is sierpleister of zogenaamde ‘crepi’ geplaatst. Na verloop van tijd kunnen zich echter problemen voordoen die de crepi ontsieren, en zowel bij vochtproblemen als bij vervuiling door mosvorming zal de gevel daarna overschilderd moeten worden.

VOOR ELKE ONDERGROND WAT WILS

Overzicht van de Trimetal vlekisolerende oplossingen

Je komt als schilder wel eens sterk vervuilde ondergronden tegen waarvan je denkt, ‘hoe ga ik hier best mee van start’? Vlekisolerende primers zijn ontwikkeld om jou als schilder, gerust op weg te helpen met ondergronden die extra voorbereiding nodig hebben.

WANNEER IS HET NU TE KOUD OF TE NAT?

Tips en aandachtspunten voor schilderwerken in veranderde weersomstandigheden

Schilderen bij te lage temperatuur of bij te hoge temperatuur leidt niet tot de beste resultaten. Niet alleen de applicatietemperatuur is belangrijk maar ook de relatieve vochtigheid is een belangrijke factor waarmee je rekening moet houden. Hoe zit het nu in elkaar? Wat is nu te koud of te nat?

WELKE VERFROL VOOR BINNENMUURVERVEN

Tips waarmee je rekening kan houden bij het kiezen van een verfrol

De meeste schilders hebben hun voorkeuren, zodus ook met het soort verfrol dat ze het liefst gebruiken. De vezels en de poolhoogte heeft ontegensprekelijk invloed op het resultaat van ons schilderwerk, zowel de dekkracht en het aspect van de droge verffilm worden hierdoor beïnvloed.

TWEE COMPONENTEN VERVEN

Hoe ga je juist te werk?

Bij 2 componenten verven is het steeds belangrijk om de mengverhouding te respecteren. Maar wat doe je als je slechts een deel nodig hebt? En wat als je het niet juist doet? 

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.