HOE GA IK AAN DE SLAG BIJ SCHILDEREN VAN BETON BUITEN?

Misschien komt je dit bekend voor. Je gaat werk opnemen en komt voor een ondergrond te staan waarvan je je afvraagt; ‘Hoe ga ik dit behandelen en schilderen?’ De meest voorkomende moeilijke ondergronden zetten we graag in de verf.  Deze keer: schilderen van betonnen ondergronden.

Beton schilderen buiten?

Hier speelt de problematiek rond betonrot een cruciale rol. Wapeningsijzer dat zich te dicht aan de buitenschil van het beton bevindt zou – in een neutraal milieu dat veroorzaakt is door reactie van H2O en CO2 en kalcium – kunnen gaan roesten en uitzetten. Hierdoor wordt het beton aan de buitenzijde weggedrukt en beschadigd. Dit fenomeen noemt men betonrot.

Gevels in beton schilder je dus best met een verf die minder dampdoorlatend is. Het moet de bedoeling zijn om het binnendringen en reageren van waterdamp (H2O) en koolzuurdioxide (CO2) (=carbonatatie) in het beton te remmen en te beperken. 

Door het beton te schilderen met een carbonatatieremmend verfsysteem voorkomt men betonrot. Hierbij is een µd CO2 die groter is dan 50 meter de norm.

In het gevelverfassortiment van Trimetal vind je hoogkwalitatieve acrylaatverven die carbonatatieremmend zijn, zoals Trimetal Globacryl Façade of Globacryl Murflex.

Heb je twijfels of wens je graag technisch advies? Aarzel dan niet en neem contact op met de Technical Account Manager in je regio  voor een advies op maat of contacteer de technische helpdesk op 02 254 25 00.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.