TRIMETAL OPLEIDINGEN

Hou je kennis up to date

 

Trimetal organiseert technische, kleur en commerciële opleidingen voor iedereen die er nood aan heeft. Zo helpen we je op gang als je nieuw bent in het vak, als je een opfriscursus wenst of als je de applicatie van de nieuwste producten snel onder de knie wilt krijgen.

OPLEIDINGEN OP MAAT

Praktische info

Je kan kiezen uit 4 verschillende modules, met telkens meerdere opties qua inhoud en tijdsduur. Combineer ze naar keuze en stel je opleiding op maat samen.

 • Aantal deelnemers: min. 5 tot max. 15 personen
 • Locatie: naar keuze - bij een Trimetal Paint Center, op de zaak of op de werf (indien mogelijk)
 • Organisatie: Trimetal zorgt voor een vakkundige trainer, jij zorgt voor de locatie en omkadering (vergaderzaal met scherm en beamer, eventueel catering)
 • Datum en tijdsduur: je bepaalt zelf de tijdsduur en de gewenste datum voor de opleiding
 • Type opleidingen: 4 modules: Praktijk / Technisch / Kleur / MarCom 


Bekijk alle modules hieronder. Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier. Geef hier duidelijk aan welke module je wenst te volgen en op welke datum. Je wordt gecontacteerd door het technisch team voor de verdere organisatie.
Is dit niet wat je zoekt? Geen probleem, geef aan wat je wenst, we bekijken telkens wat jouw noden zijn en komen met een gepaste opleiding naar je toe.

MODULE 1: PRAKTIJK

Praktische opleidingen

Met deze praktijkgerichte opleidingen kan je je vaardigheden trainen en op punt houden. Hieronder vind je een overzicht van alle deelmodules waaruit je kan kiezen en die je naar wens kan combineren.

 • Lakkentechnologie (2u)
  Uitleg over de verschillende laktechnologieën en de verschillen in praktische toepassing, inclusief demo en illustratie van verschil tussen water- en solventgedragen lakken.
 • Polyfilla Pro (3u)
  Uitleg en demonstratie van de Polyfilla Pro producten zoals vulmiddelen, plamuren en 2 componenten houtreparatie voor binnen en buiten.
 • Gevelwandeling (4u)
  Hoe gevelproblemen herkennen? Hoe pakken we die problemen aan? Wat zijn de geschikte producten om een bepaalde gevel te herstellen en te schilderen? We gidsen de schilders of voorschrijvers tijdens een boeiende stadswandeling langs een aantal interessante gevels.


Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier.

MODULE 2: TECHNISCH

Technische trainingen

Met deze reeks opleidingen hou je je technische verfkennis up to date. Hieronder vind je een overzicht van alle deelmodules waaruit je kan kiezen en die je naar wens kan combineren.

 • Gevelbehandeling en assortiment (1 dag)
  Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor gevelverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor gevels en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen?
 • Binnenmuren en assortiment (1 dag)
  Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor muurverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor binnenmuren en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen?
 • Lakkentechnologie, hout, metaal, kunststof en bijhorend assortiment (1 dag)
  Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor schilderen van hout, metaal en kunststof. Bespreking van de lakkentechnologie, algemene kennis van hout, metaal en kunststof, aanbevolen verfsystemen en praktische toepassing.
 • Polyfilla Pro (1-2u)
  Korte uitleg over vullen, plamuren en hout-reparatie. Bespreking assortiment Polyfilla Pro.• Wat is duurzaam? (1-2u) Voor wat staan ecologische verven? Hoe komt een Ecolabel tot stand en wat is het voordeel? Welke producten dragen duurzaamheidslabels, wat zijn natuurproducten, ...?
 • Veiligheid op de werf: Beter voorkomen dan genezen! (1-2u)
  Wat zijn de mogelijke risicofactoren van het schildersvak en hoe kunnen wij ons daartegen beschermen? Hoe kunnen we op een eenvoudige manier de gevaren inschatten en voorkomen?
 • Eerste hulp bij verfongevallen, tips & tricks (3-4u)
  Wat kan er foutlopen op de werf? Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Hoe een werf praktisch organiseren? Tips & tricks voor de professionele schilder. De inhoud van de training wordt aangepast in functie van de beschikbare tijd.
 • Verfproblematiek in verband met gevelisolatie of na-isolatie (1-2u)
  Wat zijn de verschillende systemen en materialen voor spouwisolatie en voor buitenbladisolatie. We bespreken de gevaren, de pro’s en de contra’s. Waar moet de schilder op letten?
 • Lees de technische fiche! (2-3u)
  Wat betekenen al die termen en begrippen die voorkomen op een verftechnische fiche? Hoe moeten we al die gegevens interpreteren? En … Wat kunnen we er mee doen!?
 • Uitleg over een specifiek assortiment (3-4u)
  Bespreking van een deel van of het volledige Trimetal en/of Polyfilla Pro assortiment.
 • Trimetal Stelfloor vloerverven (1-2u)
  Voorbereiding van de ondergrond, verschillende Trimetal vloerverven en hoe ze te gebruiken.


Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier.

MODULE 3: KLEUR

Kleuropleidingen voor de schilder

Met deze reeks opleidingen bouw je een stevige kleurkennis op, zo kan je je klant zorgeloos adviseren bij hun kleurkeuze. Hieronder vind je een overzicht van alle deelmodules waaruit je kan kiezen en die je naar wens kan combineren.

 • Basisopleiding kleur (1u - vast onderdeel van een kleuropleiding):
  We gaan dieper in op kleurperceptie en factoren die kleurperceptie beïnvloeden (licht, contrast, textuur, afstand, associatie,...) We bespreken het effect van kleur, en kleurharmonieën
 • Kleur & interieur (1u extra):
  We bekijken het belang van kleur, kleur en sfeer, optische effecten, verschillende functies van een ruimte, kleur en materiaal, kleur toepassen in de praktijk, … Hoe geef je advies voor interieurprojecten?
 • Kleur & exterieur (1u extra)
  We kijken naar kleur en architectuur, en overlopen de aandachtspunten voor buitengevels. Hoe geef je advies voor buitenprojecten?
 • Kleurcoderingen ACC, NCS, RAL (0,5u)
  Uitleg over de verschillende kleurcoderingen op de markt en heel specifiek over het gebruik van het AkzoNobel ACC systeem. Deze codering rangschikt de Trimetal kleuren (o.b.v kleurtoon, verzadiging en helderheid) en vormt de basis voor alle Trimetal kleurcollecties.
 • Trimetal kleurcollecties, waaiers en tools (1u)
  Hoe zijn de collecties en waaiers opgebouwd, wanneer en hoe gebruik je welke tool of collectie?


Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier.

MODULE 4: MARCOM

Commerciële, marketing trainingen

Als schildersbedrijf moet je met meer rekening houden dan verf en kleur, ook het commerciele aspect valt niet te onderschatten. Hieronder vind je een overzicht van alle deelmodules waaruit je kan kiezen en die je naar wens kan combineren.

 

 • Marketing & offertes (3u)
  Hoe zet je je schildersbedrijf in de verf? Marketing en sales basics die je zullen verrassen en ervoor zullen zorgen dat je schildersbedrijf gemakkelijk een voorsprong neemt op de concurrentie. Wat is een goede offerte en hoe geeft je er glans aan?
 • Prospectie & klantenbeheer (3u)
  Je hebt een weerkerende klantenportefeuille, toch worden sommige klanten ontrouw? Soms komen nieuwe klanten vanzelf, echter zijn het degene die je echt wil? En wat met al die interessante potentiële klanten die jouw schildersbedrijf niet kennen en waaraan je graag je mooie werk wilt afleveren? Hoe creëer en beheer je met andere woorden je beste klantenbestand zelf?
 • Schilderen & (wan)betalen (3u)
  Gelukkig betalen veel klanten op tijd. Gelukkig zijn veel klanten tevreden over het geleverde schilderwerk. Toch kan men niet vermijden dat er facturen onbetaald blijven en kan men niet voorkomen, hoe goed het werk ook is, dat sommige klanten klachten hebben… Hoe ga je er best mee om?


Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulierDeze trainingen worden gegeven door een externe expert.Voor deze opleidingen reserveer je min. 1 maand op voorhand. Deze opleidingen zijn betalend.