TRIMETAL & DUURZAAMHEID

Mee met de tijd

Trimetal werkt steeds aan de update van het productassortiment, met oog voor duurzame producten en met focus op een sterk watergedragen gamma. Zo kan je als schilder een duurzaam aanbod aan je klant voorstellen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Samen mee met de tijd!

packs in recycled plastic

EEN STAP VOORUIT, MET JE VERTROUWDE KWALITEIT

Je gekende verf nu in potten uit min. 50% gerecycleerd plastic. (Eco)logisch toch!

Een professioneel resultaat met kwaliteitsverf, dat is de sterke wisselwerking tussen jou als schilder en Trimetal. Met de introductie van de nieuwe verpakkingen gemaakt uit minstens 50% gerecycleerd materiaal zetten we een stap in de goede richting voor de toekomstige generaties schilders: door de overstap van metalen naar gerecycleerd plastic verpakkingen verlagen we samen onze ecologische voetafdruk. Een stap vooruit mét behoud van je vertrouwde kwaliteit? Dat is Typisch Trimetal.

MAGNA ULTIMAT SF

MAGNA ULTIMAT SF

Nu met biobased grondstoffen

Trimetal werkt continu aan het optimaliseren van het productassortiment, met daarbijhorende duurzame doelstellingen zoals het verlagen van onze koolstofvoetafdruk. Met trots kondigen we de introductie van biobased grondstoffen aan voor Trimetal Magna Ultimat SF (001 wit).

Acomix verpakkingen

DUURZAME ACOMIX VERPAKKINGEN

100% gerecycleerd én recycleerbaar

De hoogwaardige kwaliteit van onze Acomix coloranten blijft ongewijzigd. De kleurstabiliteit, duurzaamheid en optimale dekkracht blijft behouden. Als een mooie extra zijn de coloranten nu enkel te verkrijgen in een 100% gerecylcleerde verpakking, zijn ze ook 100% te recycleren en bevat de verpakking 25% minder plastic. Goed voor 't milieu, goed voor ons allen.

Watergedragen trimetal producten

WATERGEDRAGEN, NATUURLIJK!

Een compleet watergedragen aanbod

Het staat als een paal boven water, watergedragen, ‘t is beter voor jou, voor het milieu, maar ook makkelijk in gebruik en zonder aan kwaliteit in te boeten. Bij Trimetal bieden we je een totaaloplossing, voor elke ondergrond en voor elk project.

Ecolabel

ECOLABEL

Wat, hoe, waarom?

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieulabel erkend door alle EU-landen en vertelt welke producten beter zijn voor het milieu. Alleen producten, die voldoen aan strenge eisen in verband met milieukwaliteit én prestatie kunnen het Europese Ecolabel krijgen.

Het EU Ecolabel is handig als je wilt letten op de milieuvriendelijkheid van de producten en diensten die je koopt. Het label heeft tot doel de negatieve effecten van productie en verbruik op het milieu, de volksgezondheid, het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen te verminderen. Voor verf omvatten die criteria aspecten zoals lager VOC gehalte volgens de VOC wetgeving, de samenstelling van het product (bv beperking op formaldehyde en biocide), de kwaliteit en het rendement,.. Belangrijk om weten is dat alle eigenschappen die we claimen bewezen moeten kunnen worden aan de hand van testresultaten.

Het label is terug te vinden op de technische fiches van onze producten. Volgende Trimetal producten dragen het Ecolabel (enkel voor wit):

Magnaprim (EU Ecolabel: FR/044/013)

Magnaprim Fix (EU Ecolabel: BE/044/003)

Magnacryl Satin (EU Ecolabel: FR/044/013)

Magnacryl Prestige Velours (EU Ecolabel: BE/044/003)

Magnatex Velours SF (EU Ecolabel: BE/044/003)

Magnatex Mat SF (EU Ecolabel:FR/044/013)

Permacryl Satin (EU Ecolabel: ES-CAT/044/004)

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.