2-componenten verven van Trimetal
Hoe ga je juist te werk?

TWEE COMPONENTEN VERVEN

Bij 2 componenten verven is het steeds belangrijk om de mengverhouding te respecteren. Maar wat doe je als je slechts een deel nodig hebt? En wat als je het niet juist doet?  

BELANG VAN DE MENGVERHOUDING

Bij 2 componenten verven is het zeer belangrijk om de mengverhouding te respecteren. Wordt de menging niet zorgvuldig gedaan, dan bestaat de kans op een slechte chemische droging van beide componenten en kan de verf bijgevolg niet hard worden en is er een slechte hechting maar bestaat eveneens de kans op een onregelmatig glansverloop.

 

Respecteer dus steeds de mengverhouding, die kan je vinden op de pot of op de technische fiches van onze producten.

 

ENKELE TIPS

Oproeren

Vooraleer de beide componenten worden samen gegoten, roert men deze best goed op tot op de bodem van de pot. Zo zorgt men ervoor dat ook zwaardere vulstoffen en pigmenten die zich aan de bodem van de pot bevinden, goed worden verdeeld.

 

Niet te snel mengen

Hou er rekening mee dat mengen met behulp van een elektrische menger of een boormachientje + mengvin, een snelheid van 200 toeren per minuut niet mag overschreden worden. Door de te snelle wrijving zou de chemische droging van het mengsel te sterk gestimuleerd worden. Te bruusk en te snel mengen veroorzaakt tevens veel luchtbelletjes in de verf.

 

Bij gebruik van een deel van de pot

Wanneer slechts een deel uit de verpakking wordt gebruikt, moeten beide componenten nog steeds in de juiste verhouding worden gemengd. Het gemakkelijkst gebeurt dit door de componenten af te wegen.

 

HULP NODIG?

Aarzel niet om contact op te nemen met onze technische helpdesk, telefonisch op 02 254 25 00 of via het online contactformulier. We helpen je graag verder.

 

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.