VOOR ELKE ONDERGROND WAT WILS


Overzicht van de Trimetal vlekisolerende oplossingen


Je komt als schilder wel eens sterk vervuilde ondergronden tegen waarvan je denkt, ‘hoe ga ik hier best mee van start’? Vlekisolerende primers zijn ontwikkeld om jou als schilder, gerust op weg te helpen met ondergronden die extra voorbereiding nodig hebben.

In onderstaand artikel gaan we in op 6 producten die een oplossing zijn voor veelvoorkomende problemen bij de start van je schilderwerken, zoals moeilijk te reinigen ondergronden, doorslaande en terugkerende verontreiniging. Zo kan je rekenen op een top eindresultaat. 

 

Minerale ondergronden binnen


Binnenpleisterwerk kan wel eens voor kopzorgen zorgen bij jou als schilder. Vaak komt het voor dat er vervuiling aanwezig is, die niet zo makkelijk volledig te verwijderen is door enkel te reinigen. Denk aan allerhande wateroplosbare stoffen, zoals nicotine, lijmresten van behang, roet, vuil, etc. etc. Gelukkig bevat het Trimetal-assortiment een aantal producten die dit kunnen opvangen.


Trimetal Dialprim: dekkende watergedragen grondlaag voor isoleren van vervuiling met wateroplosbare stoffen

Voor alle andere types van vervuiling met wateroplosbare stoffen zoals roet, inkt, e.a. heeft Trimetal voor binnentoepassing een perfect watergedragen alternatief binnen Trimetal, met name Dialprim. Een typische all-rounder die veel kwaliteiten heeft.

Eén hiervan is dus zijn goed isolerende eigenschap t.o.v. wateroplosbare stoffen. Dialprim is een binnenproduct, en kan perfect afgewerkt worden met eender welke verf uit het binnenassortiment.

Belangrijke puntje van aandacht: Dialprim is zo’n specifiek product, dat de natte verf niet gemengd mag worden met andere watergedragen verven!


Magnaprim Isol: dekkende solventgedragen grondlaag voor isoleren van lijmresten na verwijderen behang

Vroeger werd er voor de behandeling van vervuild binnenpleisterwerk standaard gekozen voor Magnaprim Isol, een alkyd-gebonden type primer die geen water bevat maar solventgedragen is, en dus wateroplosbare stoffen niet activeert maar capteert of blokkeert.

Ondanks we met Trimetal de verschuiving naar watergedragen producten stimuleren, heeft Magnaprim Isol nog steeds zijn meerwaarde in het assortiment om bijvoorbeeld heel specifiek muren te behandelen die voorheen werden behangen. De eventuele achtergebleven lijmresten op cellulose-basis zijn hardnekkig, en niet altijd eenvoudig volledig te verwijderen. Deze lijmresten kunnen perfect geblokkeerd worden met een solvent gedragen product zoals Magnaprim Isol


Trimat S10: potmat 1-pot-systeem met “zelf isolerend” karakter

Wilt u, heel specifiek voor plafonds, toch het gehele oppervlak behandelen, én kostenbesparend denken? Dan is er Trimat S10.

Waarom kostenbesparend vraagt u zich af? Het product is zowel primer als afwerking. Een werkelijk 1-pot-systeem dus, en in tegenstelling tot voorgaande producten, betekent starten met dit product ook eindigen met dit product. Met Trimat S10 kunnen er bovendien 2 lagen nat-in-nat na elkaar geplaatst worden, dus ook tijdsbesparend. In veel gevallen kan zelfs één malse laag al volstaan!

Het product is solventgedragen, dus blokkeert alle types van wateroplosbare stoffen zoals nicotine. Bovendien is het een potmatte verf, ideaal dus voor vervuilde plafonds die moeilijk te reinigen zijn.

Extra troef: naast het niet activeren van wateroplosbare bestanddelen heeft Trimat S10 ook een gigantisch lange open tijd wat het risico op aanzetten tot een strikt minimum herleid en zelfs in de meeste gevallen onbestaande is.

Polyfilla Pro S200: spuitbus vlekkencoating voor isoleren van plaatselijke vervuiling

Vertoont de ondergrond slechts heel plaatselijk vervuiling, bijvoorbeeld een roestplekje, of een markering van een stift, dan is het misschien oppurtuun om kostenbesparend te denken, en om niet het hele oppervlak te behandelen met Magnaprim Isol of Dialprim, maar slechts plaatselijk de vervuiling te blokkeren.

Gelukkig heeft  Polyfilla Pro hiervoor een product dat thuishoort in de camionette of werkkoffer van elke schilder, namelijk de Polyfilla Pro S200.

Een spuitbus met daarin een acrylaat in oplossing, wit van kleur, die zeer geschikt is voor plaatselijke, kleine vervuilingen te blokkeren. Bovendien is het na 20 minuten al overschilderbaar, laat het geen verdikking achter op uw ondergrond (spuitbus) en is het product zowel binnen als buiten toepasbaar.

Buitenschilderwerken

 

Globalite Classic: solventgedragen, impregnerende primer voor buiten

Bij gevelschilderwerken kunnen er uiteraard ook wateroplosbare stoffen voorkomen in de ondergrond. Zo wordt de schilder de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met pigmentatie in de baksteensamenstelling, die verkleuring kan genereren in de verffilm bij het gebruik van watergedragen verfsystemen. Ook bakstenen waar ijzerertsen in aanwezig zijn, kunnen verkleuring veroorzaken in de afwerking.

Om hier een antwoord op te bieden, zit er in het buitenassortiment Globa van Trimetal nu de vernieuwde Globalite Classic. Een solventgedragen, impregnerende primer die kan aangewend worden om vlekvorming door wateroplosbare stoffen of roestdoorslag in geveltoepassingen te blokkeren. Deze primer is wit van kleur, en kan afgewerkt worden met eender welke verf uit het Globa assortiment.

Globalite Classic is ook deel van verfsysteem voor buitengevelgarantie, lees hier meer

Houten ondergronden

 

Permacryl Multiprimer: voor houtsoorten met anti-oxidantia, zoals Iroko en Padoek

Zo zijn er houtsoorten die niet alleen wateroplosbare inhoudsstoffen bevatten, maar ook anti-oxidantia. Deze inhoudstoffen, die de oxidatieve droging van een solventgedragen lak kunnen verstoren, zijn bijvoorbeeld terug te vinden bij houtsoorten zoals Iroko en Padoek.

Interessant te weten is dat binnen het lakkenassortiment van Trimetal het product Trimetal Permacryl Multiprimer watergedragen is én zeer goede isolerende eigenschappen heeft.

Watergedragen, m.a.w. de droging van het product wordt niet verstoord door de aanwezige anti-oxidantia in het hout, én isolerend t.o.v. de wateroplosbare inhoudsstoffen. Een win-win dus. Daarbovenop kan Permacryl Multiprimer perfect afgewerkt worden met eender welke lak uit het Perma-assortiment.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.