Colour Futures 2021

Begin september heeft AkzoNobel Brave Ground™
uitgeroepen tot dé Kleur van het Jaar 2021. De bruine
 aardse kleur is veelzijdig en als onderdeel van de vier
 bijbehorende paletten in elk gebouw en in elke sector
 toepasbaar. De kleur zorgt voor rust en bezinning
maar kan net zo goed een dynamische en productieve
 sfeer creëren. Sikkens laat zien dat de Kleur van het
 Jaar 2021 en de vier trendpaletten elk gebouw
 transformeren en het doel van het gebouw en de
 omgeving versterken.

Sikkens ColourFutures™ 2021

Met het Global Aesthetic Center wil Sikkens kleurspecialisten helpen om de juiste kleur te kiezen voor hun projecten. Elk jaar komt een team van vooraanstaande designers, architecten, kleurontwerpers en trendexperts van over de hele wereld samen om hun bevindingen en kennis te delen. Deze informatie gebruiken onze kleurexperts om de Kleur van het Jaar te bepalen en vier nieuwe makkelijk toepasbare verfpaletten te ontwikkelen.

Dé Kleur van het Jaar Brave Ground™ transformeert elk gebouw.

Begin september heeft AkzoNobel Brave Ground™ uitgeroepen tot dé Kleur van het Jaar 2021. De bruine aardse kleur is veelzijdig en als onderdeel van de vier bijbehorende paletten in elk gebouw en in elke sector toepasbaar. De kleur zorgt voor rust en bezinning maar kan net zo goed een dynamische en productieve sfeer creëren. Sikkens laat zien dat de Kleur van het Jaar 2021 en de vier trendpaletten elk gebouw transformeren en het doel van het gebouw en de omgeving versterken.

Toepassing in de horeca

Kleur is het deel van het design dat het meest in het oog springt in hotels of recreatieruimtes. De kleuren van het Expressive-palet zijn perfect om gebouwen in deze branche een boost te geven. Deze kleuren voegen een persoonlijke noot toe aan openbare ruimtes en daarnaast een evenwichtige achtergrond in openbare omgevingen. Het palet is opvallend en bestaat uit gedempt roze en rood met warme neutrale kleuren en dé Kleur van het Jaar 2021. Het Expressive-palet brengt verve en vitaliteit in elke kamer. Het is een dynamisch en energiek palet dat ruimte biedt voor creativiteit. Het voegt een onderscheidend effect toe aan de ruimte, waardoor deze memorabel, aantrekkelijk en deelbaar wordt.

Toepassing in het onderwijs

Om het leervermogen en de verbeeldingskracht te prikkelen, moet een onderwijs-omgeving de perfecte achtergrond bieden voor concentratie en vernieuwend denken: inspirerend, maar niet overweldigend. De zachte natuurlijke en gele tinten van het Timeless-palet gaan perfect samen met de Sikkens Kleur van het Jaar 2021. Ze vormen een inspirerend, neutraal kleurenschema dat balans, positiviteit en een stevige basis biedt om goed te kunnen studeren. Een aanpasbaar palet dat moderne en traditionele gebouwen naar een hoger niveau tilt en een warme, stimulerende achtergrond biedt voor klaslokalen en openbare onderwijsruimten.

Toepassing in de gezondheidszorg

In gebouwen waar gezondheid en welzijn centraal staan, hebben mensen rustgevenderuimtes nodig waar ze weer op krachten kunnen komen. Een ruimte die hen verbindt met de buitenwereld, waar ze opnieuw samen kunnen komen en kunnen herstellen. De natuurlijke tinten van onze aarde worden hier weerkaatst. Met de kleuren uit het Earth-palet in combinatie met Brave Ground™ voelen mensen zich een met de natuur, kalm en verbonden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat groene en natuurlijke omgevingen een positieve werking hebben op het fysieke en mentale welzijn. Uit onderzoek blijkt ook dat een groen of blauw monochroom kleurenschema de ogen minder belast in behandelkamers. Dit verkwikkende palet brengt een rustgevende sfeer op afdelingen en in wachtkamers. Dit verlicht stress voor zowel de patiënten als bezoekers.

Toepassing in kantoren en kantoor aan huisNu alles steeds meer digitaal wordt, hebben we werkplekken nodig waar we ons ontspannen en kalm voelen. Het toepassen van blauw- en groentinten uit het Earth-palet in combinatie met Brave Ground™ kan ontspanning bevorderen. Dit natuurlijke palet haalt de aardetinten in onze werkomgeving naar binnen en geven een gevoel van kalmte. Deze kalmerende kleuren kunnen stress verminderen en het gevoel van de natuur, in de steeds meer digitale ruimtes, terugbrengen. Dit werkt voor commerciële werkomgevingen, maar ook voor een kantoor aan huis.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen via het dichtstbijzijnde Sikkens Center (www.sikkens.nl / www.sikkenscenter.nl ). Alle kleuren van 2021 zijn terug te vinden in de Sikkens 5051 kleurcollectie. Via de Sikkens online stalenservice (www.sikkenssamples.com) zijn grote stalen te bestellen. In beperkte oplage is het Sikkens ColourFutures™ 2021 boek beschikbaar. 

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.