Verminder Afval

Wij onderzoeken alle opties in het realiseren van een circulaire economie door het hergebruiken van producten en grondstoffen.


 

Recyclen

De Meesterhand verfbakken zijn van 100% gerecycled plastic, de Sikkens plastic verpakkingen zijn gemaakt met 25% gerecycled plastic. Wij zijn bezig het percentage gerecycled plastic van de Sikkens verpakking te verhogen. Verder minimaliseren we verf restpartijen door hergebruik in eigen producten en kwaliteitsborging. AkzoNobel is een samenwerking begonnen met Veolia en Renewi en we kijken naar de mogelijkheden om verf te recyclen. In Engeland zijn we hier al mee begonnen.

Transport & Supply Chain

Samenwerken in de keten heeft geholpen om afval per ton productie met 29% te verlagen in de afgelopen 5 jaar. Binnen AkzoNobel is transport zo geregeld dat er nooit lege of halflege vrachtwagens rijden.

Circulaire Economie

In samenwekring met partner Black Bear halen wij zwarte pigment uit gebruikte autobanden die worden ingezet voor de ontwikkeling van onze poedercoatings. Gerecyclede grondstoffen dienen als basis voor onze kwaliteit.

Verpakkingen

Compacte verpakkingen zoals 0,5L verpakkingen zorgen voor minder verfafval door gepast verfinkoop en -verbruik.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.