Trimetal Magna Ultimat SF

Nu met biobased grondstoffen

Bij Trimetal en AkzoNobel werken we continu aan het optimaliseren van ons productassortiment, met daarbijhorende duurzame doelstellingen zoals het verlagen van onze koolstofvoetafdruk. Daarom wordt Trimetal Magna Ultimat SF (001 wit) vanaf nu gedeeltelijk gemaakt met biobased grondstoffen.

Trimetal Magna Ultimat SF

Trimetal Magna Ultimat SF

Trimetal Magna Ultimat SF (001) blijft identiek aan het “oude” product, maar de productie verloopt nu aan een lagere CO2 uitstoot. Zo dragen we ons steentje bij aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.  

Wat betekent “biobased” ?

Biobased betekent “gemaakt van natuurlijke grondstoffen”. Deze natuurlijke grondstoffen groeien op het land, vaak dichtbij huis, nemen CO2 op tijdens hun groei en zijn er elk jaar opnieuw. Indien je verf biobased is, bestaat deze uit bestanddelen (bijv, bindmiddelen) die gemaakt worden op basis van hernieuwbare, natuurlijk materialen. Vaak zijn dit restproducten van een ander proces zoals bijvoorbeeld de houtindustrie. Ook is lijnolie een bekende biobased grondstof, afkomstig van de vlasplant.

In bijna alle huidige verven is het bindmiddel gemaakt uit aardolie als grondstof. Door het gebruik van biobased grondstoffen wordt er minder aardolie verbruikt en kunnen we spreken van een verlaagde koolstofvoetafdruk.

Wat betekent dit voor de Trimetal schilder?

Wanneer je met onze biobased producten schildert zal je geen verschil merken. Niet in de verwerking, noch in het eindresultaat. De chemische samenstelling van het bindmiddel blijft ongewijzigd zodat de gekende kwaliteit en verwerkingseigenschappen van de verf niet wijzigen. Het product blijft identiek maar heeft een lagere CO2 uitstoot. Samen dragen we op die manier een steentje bij in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Redcert certificatie

Erkende certificatie

REDcert is onze certificatie partner en zorgt ervoor dat wij wettelijk bewijs hebben van duurzaamheid in onze grondstoffen. Het REDcert2 certificaat toont de duurzame materiaalstroom aan en het gebruik van biobased grondstoffen.

Biomassa balans methodiek

Om aan te kunnen tonen dat Magna Ultimat SF daadwerkelijk biobased grondstoffen bevat, maken we gebruik van de biomassa balans methodiek.

Klinkt ingewikkeld? Is het ook! Je kunt het misschien nog het best vergelijken met groene stroom. Ook dit is een mix van groene energie (bijvoorbeeld windenergie) en grijze energie.

Volgens de biomassa balans methode wordt de mate van biobased gehalte bepaald o.b.v. het gehele productieproces. In plaats van alleen fossiele grondstoffen te gebruiken, vragen wij onze leveranciers ook biomassa toe te voegen, zoals restmaterialen van hout. Zij mengen beide in het bestaande productieproces en wijzen de biobased grondstoffen toe aan specifieke producten, zoals het bindmiddel dat wij aankopen. Het exacte percentage biobased grondstoffen kan daarom echter niet gemeten worden in het eindproduct.

Fetching the data, plz wait..