TRIMETAL OPLEIDINGEN

Hou je kennis up to date

 

Trimetal organiseert technische en kleur opleidingen voor iedereen die er nood aan heeft. Zo helpen we je op gang als je nieuw bent in het vak, als je een opfriscursus wenst of als je de applicatie van de nieuwste producten snel onder de knie wilt krijgen.

schilder met verfemmer en verfborstel

OPLEIDINGEN OP MAAT

Praktische info

Je kan kiezen uit 3 verschillende modules, met telkens meerdere opties qua inhoud en tijdsduur. Combineer ze naar keuze en stel je opleiding op maat samen.

  • Aantal deelnemers: min. 7 tot max. 15 personen
  • Locatie: naar keuze - bij een Trimetal Paint Center, op de zaak of op de werf (indien mogelijk)
  • Organisatie: Trimetal zorgt voor een vakkundige trainer, jij zorgt voor de locatie en omkadering (vergaderzaal met scherm en beamer, eventueel catering)
  • Datum en tijdsduur: je bepaalt zelf de tijdsduur en de gewenste datum voor de opleiding
  • Type opleidingen: 3 modules: Praktijk / Technisch / Kleur


Bekijk alle modules hieronder. Vraag nu de opleiding van je keuze aan via het online contactformulier. Geef hier duidelijk aan welke module(s) je wenst te volgen en we prikken samen een datum. Je wordt gecontacteerd door het technisch team voor de verdere organisatie.

Is dit niet wat je zoekt? Geen probleem, geef aan wat je wenst, we bekijken wat jouw noden zijn en komen met een gepaste opleiding naar je toe.

schilder met schildersborstel

MODULE 1: PRAKTIJK

Praktische opleidingen

Met deze praktijkgerichte opleidingen kan je je vaardigheden trainen en op punt houden. 

• Praktijk cursus spuiten (3u)

Initiatie airless- en airmix spuiten.  Voor deze specifieke cursus maximaal 5 deelnemers voor een optimale begeleiding.

• Voorbereiding tot goed schilderwerk (4u)

Mix van theorie & praktijk. Wat zijn de voorbereidende stappen tot goed schilderwerk : ontvetten, plamuren, kitten, vullen,..     
Hoe correct schilderwerk uitvoeren.
Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen.
Focus op de gerelateerde producten van het aangeboden merk. 

• Polyfilla Pro (4u)

Mix van theorie & praktijk. Uitleg en demonstratie van de Polyfilla Pro producten zoals vulmiddelen, plamuren en 2 componenten houtreparatie voor binnen en buiten.

• Gevelwandeling (3u)

Hoe gevelproblemen herkennen? Hoe pakken we die problemen aan? Wat zijn de geschikte producten om een bepaalde gevel te herstellen en te schilderen? We gidsen de schilders of voorschrijvers tijdens een boeiende stadswandeling langs een aantal interessante gevels.

Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier

assortimentsoverzicht trimetal

MODULE 2: TECHNISCH

Technische trainingen

Met deze reeks opleidingen hou je je technische verfkennis up to date.  

• Gevelbehandeling en assortiment (1 dag)

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor gevelverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor gevels, gevelpathologie en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Incl. behandeling van na-geïsoleerde gevels. Focus op het gevelassortiment van het aangeboden merk. 

Vernieuwde cursus vanaf 2023 met Virtual Reality.

• Binnenmuren en assortiment (4u)

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor muurverven. Bespreking van ondergronden, productfamilies, aanbevolen verfsystemen voor binnenmuren en situaties uit de praktijk. Wat zijn de meest voorkomende problemen en mogelijke oplossingen? Focus op de gerelateerde producten voor binnenmuren van het aangeboden merk. 

• Lakken : hout, metaal, kunststof (4u)

Bondige uitleg over de samenstelling van verf en eigenschappen van de bindmiddelen voor schilderen van hout, metaal en kunststof. Bespreking van de lakkentechnologie, algemene kennis van hout, metaal en kunststof, aanbevolen verfsystemen en praktische toepassing. 
Incl. bespreking van lazuren en vernissen.
Focus op de gerelateerde producten van het aangeboden merk. 

• Certificaten en Technische fiches (2 à 3 uur)

Wat betekenen al die termen en begrippen die voorkomen op een verftechnische fiche? Hoe moeten we al  die gegevens interpreteren? En … Wat kunnen we er mee doen in de praktijk !?  We bespreken ook de duurzaamheid en certificaten van de verven van het aangeboden merk. 

• Uitleg over een specifiek assortiment (3 à 4u)

Bespreking van een deel van of het volledige Trimetal en/of Polyfilla Pro assortiment.

• Veiligheid op de werf: beter voorkomen dan genezen! (1 à 2u)

Wat zijn de mogelijke risicofactoren van het schildersvak en hoe kunnen wij ons daartegen beschermen? Hoe kunnen we op een eenvoudige manier de gevaren inschatten en voorkomen? Hoe een werf praktisch organiseren ?

• Eerste hulp bij verfongevallen. Tips & tricks (3 à 4 u)

Wat kan er fout lopen op de werf? Wat zijn de meest voorkomende verfproblemen en mogelijke oplossingen? Hoe een werf praktisch organiseren? Tips & tricks voor de professionele schilder. De inhoud van de training wordt aangepast in functie van de beschikbare tijd.

Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier.

assortimentsoverzicht trimetal

MODULE 3: KLEUR

Kleuropleidingen voor de schilder

Met deze reeks opleidingen bouw je een stevige kleurkennis op, zo kan je je klant zorgeloos adviseren bij hun kleurkeuze. Hieronder vind je een overzicht van alle deelmodules waaruit je kan kiezen en die je naar wens kan combineren.

• Basisopleiding kleur: ACC, NCS, Ral (1 u)

Alle kleurcollecties zijn gebaseerd op het ACC systeem, deze codering rangschikt de kleuren, naar hun basis eigenschappen: kleur, verzadiging, helderheid.

We gaan dieper in op kleurperceptie en factoren die kleurperceptie beïnvloeden (licht, contrast, textuur, afstand, associatie,...). We bespreken het effect van kleur, en kleurharmonieën.

• Kleur & exterieur (1,5 u)

We kijken naar kleur en architectuur, en overlopen de aandachtspunten voor buitengevels.  Impact van kleur in relatie tot functie, constructie,... Hoe geef je advies voor buitenprojecten?

• Kleur & interieur (2,5 u)

Interieurs observeren. Visueel belang van kleur, kleur en sfeer, optische effecten, verschillende functies van een ruimte, kleur en materiaal, kleurharmonieën, kleur toepassen in de praktijk,…

Hoe geef je advies voor interieurprojecten?

• Trimetal Tools & trends (2u)

Trimetal heeft waardevolle tools ontwikkeld die u professioneel en doeltreffend kunnen ondersteunen. In deze module leert u hoe u hiermee aan de slag gaat in uw dagelijkse werkzaamheden.  Wat zijn de trends in kleur en hoe kunt u ze het beste presenteren aan uw klant?

Vraag nu je opleiding naar keuze aan via het online contactformulier.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.