Waarom kiezen voor een housepaint gevelverf?

Wil je een gevelverf die geschikt is voor verschillende soorten ondergronden zodat je bijvoorbeeld de gevel en de houten kroonlijst met één product kan schilderen? Dan kan je kiezen voor een zogeheten ‘housepaint’.

Bij Trimetal kies je dan voor Globacryl Facade, een gevelverf op basis van zuiver acrylaat bindmiddel.

Herbekijk hier de Trimetal webinar rond buitenschilderwerken, met meer uitleg rond Globacryl Façade en het gebruik van het product als ‘housepaint’.

Welke ondergronden zijn geschikt?

Globacryl Facade  kan je toepassen op alle droge, poreuze, voldoende stevige, steenachtige ondergronden die voorbereid zijn volgens de regels van de kunst. Let op: gevels met na-isolatie zijn niet geschikt om te schilderen met acrylaatverf!

Houten ondergronden zoals kroonlijsten en beplankingen, kunnen eveneens met Globacryl Façade worden afgewerkt. Deze verf is nauw verwant aan een klassieke acrylaatlak. Om voldoende laagdikte en de daaraan verbonden bescherming op te bouwen schilder je deze verf best, lijvig, met de borstel. Met een rolletje kan je nooit dezelfde droge laagdikte bekomen.

Kaal hout of kale houtdelen dien je na schuren en ontvetten voor te schilderen met verdunde primer. Onze voorkeur gaat hier uit naar een circa 5 à 10 % met white spirit verdunde solventgedragen alkydeprimer, bijvoorbeeld  ‘Permaline Primer’ of ‘Permaline Snelgrond’.

Reeds geschilderde houten ondergronden moeten volgens de gangbare regels van het vakmanschap voorbereid worden. De kale houtdelen moeten voorgeschilderd worden zoals hierboven vermeld.  Vervolgens kan de volledige oppervlakte met de housepaint: ‘Globacryl Facade’ beschilderd worden.

Gesloten ondergronden zoals kunststoffen en non-ferrometaal moeten voorbehandeld worden met een multiprimer, zoalsTrimetal Multiprimer Aqua Protect of Steloxine Protect Universal.Laden