Bij Trimetal willen we je elke dag ondersteunen met nuttige info. Ontdek hieronder technische tips of nuttige weetjes van de Trimetal technische experts.

PLAN VAN AANPAK BIJ CREPI GEVELS

Tips en aandachtspunten voor schilderwerken op vervuilde crepi gevels

Op veel gevels of geveldelen is sierpleister of zogenaamde ‘crepi’ geplaatst. Na verloop van tijd kunnen zich echter problemen voordoen die de crepi ontsieren, en zowel bij vochtproblemen als bij vervuiling door mosvorming zal de gevel daarna overschilderd moeten worden.

Lees meer

WELKE VERFROL VOOR BINNENMUURVERVEN

Tips waarmee je rekening kan houden bij het kiezen van een verfrol

De meeste schilders hebben hun voorkeuren, zodus ook met het soort verfrol dat ze het liefst gebruiken. De vezels en de poolhoogte heeft ontegensprekelijk invloed op het resultaat van ons schilderwerk, zowel de dekkracht en het aspect van de droge verffilm worden hierdoor beïnvloed. Hieronder geven we je enkele richtlijnen voor het behalen van het resultaat dat jij wilt met een verfrol.

Lees meer

GEMODIFICEERD HOUT, WAT NU?

Alles wat je moet weten rond het schilderen van gemodificeerd hout

“Thermowood®”, “Fraké®”, “Accoya®” of “Retiwood®” zijn gepatenteerde namen voor zo genaamd ‘gemodificeerd hout’. Door de grote duurzaamheid van dit hout is schilderen niet echt nodig. Het hout zal mooi gelijkmatig vergrijzen. Maar… wat als men kiest voor een mooi kleurtje: transparant gebeitst of dekkend geschilderd?

Lees meer

DE JUISTE LAAGDIKTE KIEZEN

Tips en tricks omtrent laagdiktes

Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker, zo ook in de verfwereld. Het is de bedoeling dat de veffilm zo lang mogelijk mooi en intact blijft. Los van de intrinsieke kwaliteiten van de verf wordt de duurzaamheid grotendeels beïnvloed door de droge laagdikte van de verf. We mogen hierbij stellen dat hoe dikker de droge verffilm, hoe duurzamer en hoe langer we onderhoudsbewerking kunnen uitstellen. De Trimetal experts helpen je graag verder met enkele tips rond de perfecte laagdikte.

Lees hier meer

GEVELWERKEN GEPLAND ?

Tips om vlot aan de slag te gaan

Geniet je er als professional ook van om een gevel een nieuw leven te geven? Heb je al jaren ervaring met gevelwerken of zoek je nog wat raad? De Trimetal experts helpen je graag op weg met enkele nuttige tips.

Lees meer

BUITENLAKWERKEN GEPLAND ?

Tips om vlot aan de slag te gaan

Bij Trimetal kan je rekenen op GLOBACARE garantie op je buitenlakwerk in combinatie een gevelgarantie. Zo bied je je klant een gegarandeerd eindresultaat en kan jij vol vertrouwen aan de slag. We geven je graag nog enkele tips mee!

Lees meer

WAT IS EEN « HOUSEPAINT » ? 

Buitenverf voor multifunctionele toepassing

De ultieme vorm van efficiëntie is een product dat je kan gebruiken voor meerdere ondergronden. Een “housepaint” voor buitenschilderwerken doet juist dat. Wat, waar en wanneer? Dat lees je in dit artikel.

Lees hier meer

START JE MET BUITENSCHILDERWERKEN ?

Tips voor een goede voorbereiding met Polyfilla Pro

Of je nu een ervaren schilder bent of niet, uitstekend werk kan enkel geleverd worden wanneer de ondergrond goed voorbereid is. Hieronder enkele tips over hoe je dit kan aanpakken met het Polyfilla Pro gamma aan voorbereidingsproducten.

Lees hier meer

WAAR LET JE BEST OP BIJ VLOERVERF?

De do’s en don’ts

Schilderen of herschilderen van vloeren is voor vele schilders geen dagelijkse job, we helpen je graag op weg met enkele praktische richtlijnen. Zo is een goede voorbehandeling en de juiste laagdikte cruciaal voor ’n geslaagd project.

Lees hier meer

HOE START IK MET VERSPUITEN VAN MUURVERF?

Praktische richtlijnen

Ben jij al een fervente aanhanger van spuitapplicatie of heb je nog ondersteuning nodig? De Trimetal experts helpen je graag op weg met enkele praktische tips of met ondersteuning tijdens de opstart op je werf.

Lees hier meer

TWEE COMPONENTEN VERVEN

Hoe ga je juist te werk?

Bij 2 componenten verven is het steeds belangrijk om de mengverhouding te respecteren. Maar wat doe je als je slechts een deel nodig hebt? En wat als je het niet juist doet?

Lees hier meer

HOE REINIG JE EEN GESCHILDERDE MUUR?

Invloed van reiniging van je verfsysteem op de duurzaamheid

In deze coronatijden is het aan te raden om, naast een goede handhygiëne, frequent aangeraakte oppervlakken en gedeelde gebruiksvoorwerpen op regelmatige basis te reinigen en/of te desinfecteren. Maar hoe doe je dit op een correcte manier voor een geschilderde ondergrond?

Lees meer

WAARMEE HOU JE BEST REKENING OP WARME ZOMERDAGEN?

De do's en don'ts voor schilderen bij warme temperaturen

Alle verfsystemen worden sterk beinvloed door de temperatuur en de luchtvochtingheid bij applicatie. Schilderen bij te warme temperaturen kan problemen veroorzaken. Hoe ga je dan best te werk?

Lees hier meer
Laden