Eigentijds Gekleurd

Een inspiratieboekje voor de schildersklant

"Hoe kunnen we de klanten van de Trimetal schilder inspireren? Met die vraag in het achterhoofd hebben we dit boekje vorm gegeven", zegt Isabelle De Ganck, Color Supervisor bij AkzoNobel Decorative Paints. "Op elke pagina proberen we een bijzondere sfeer te scheppen, met kleurencombinaties die net iets meer punch hebben en interieurfoto's die de actuele woontrends weerspiegelen."

Acht originele kleurencombinaties, gebaseerd op de laatste trends in wonen en design, komen tot leven met sfeervolle interieurfoto's, geproportioneerde kleurschema's en tips van ervaren Trimetal adviseurs.

Dankzij Eigentijds Gekleurd kan elke Trimetal schilder inspelen op de kleurwensen van modebewuste particulieren. Door z'n praktische opzet sluit het boekje bovendien perfect aan bij de bestaande Trimetal Deco Guide.

Aanvulling op Trimetal Deco Guide

Zijn de kleuren in Eigentijds gekleurd helemaal nieuw? Toch niet, want ze werden geselecteerd uit de Trimetal Deco Guide, de werkkoffer voor verf- en kleuradvies die een vaste waarde is bij de Trimetal schilders . "De ervaring heeft ons geleerd dat sommige klanten toch wat verdrinken in het enorme kleurenaanbod van de Trimetal Deco Guide", legt Isabelle uit. "Juist daarom presenteren we nu een actuele selectie van acht vaste kleurencombinaties. In de praktijk zal dit boekje naast de Trimetal Deco Guide op tafel liggen tijdens het adviesgesprek."

Acht eigentijdse trendkleuren

Het vertrekpunt van Eigentijds gekleurd zijn de acht kleurgroepen, van rood over groen tot paars, die we al kennen van de Trimetal Deco Guide. In elke kleurgroep wordt ingezoomd op één eigentijdse kleur. Die wordt gepresenteerd in combinatie met een drietal bijpassende interieurkleuren.

De acht eigentijdse trendkleuren zijn: Pomme d’Amour (rood), Gerbera (oranje), Marigold (geel), Fiona (limoen), Barbados (groen), Pirate’s Nest (turkoois), Black Caviar (blauw) en Eyeliner (paars).

Sommige kleuren zijn geschikt om grote vlakken te vullen (bijvoorbeeld een volledige muur) terwijl met andere tinten spaarzaam moet worden omgesprongen. Daarom zijn de kleurschema's in het boekje altijd in de juiste verhouding weergegeven.

"We hebben de Trimetal kleurenadviseurs betrokken bij de samenstelling van Eigentijds Gekleurd", vertelt Isabelle De Ganck, Color Supervisor. "Daardoor is het concept heel gebruiksvriendelijk. Alle kleurcombinaties zijn 100% gefundeerd in de praktijk. Bovendien laten we in het boekje ervaren adviseurs aan het woord en dat levert een heleboel boeiende tips op."

Bij elke kleur staan drie verwijzingen: de kleurnaam, de ACC-code en de pagina in het A5-stalenboek van de Trimetal Deco Guide. Als de klant een bepaalde combinatie aantrekkelijk vindt, dan kan de schilder meteen de corresponderende A5-stalen bovenhalen om het effect nog beter te demonstreren.

Bekijk het inspiratieboekje Eigentijds Gekleurd hier online. (opgelet: kleuren op het scherm kunnen afwijken van de echte kleuren)